Pazin: Krao gorivo iz radnih strojeva

Ilustracija (Arhiva GI)
Ilustracija (Arhiva GI)

Protiv 37-godišnjaka zbog sumnje da je počinio šest kaznenih djela slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. Naime, pazinska policija je dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 37-godišnjak počinio šest teških krađa u razdoblju od listopada lani do lipnja ove godine na pazinskom području. Policija sumnja da je prije točno godinu dana tijekom noći u mjestu Vranja na području Lupoglava provalio u dva radna stroja i ukrao oko 190 litara goriva te oko 500 kilograma cementa.

Na istom mjestu je par dana nakon prve krađe ponovno provalio u radni stroj i ukrao oko 150 litara goriva. Time je pravnu osobu s područja Buzeta oštetio za nekoliko tisuća kuna. Provalnik je svoj pohod na radne strojeve, nakon zimske pauze, nastavio u travnju ove godine na gradilištu u blizini mjesta Pagubice kod Cerovlja, gdje je provalio prvo u jedan, a potom u dva radna stroja, iz kojih je ukupno ukrao 250 litara goriva. Na taj je način pravnu osobu iz Buzeta oštetio za više stotina kuna, a 58-godišnjaka i 26-godišnjaka za više tisuća kuna.

Posljednje dvije provale 37-godišnjak je počinio na gradilištu u Karojbi, gdje je iz dva radna stroja, krajem travnja i sredinom lipnja, izvukao 330 litara goriva na štetu pravne osobe iz Buzeta za nekoliko tisuća kuna. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter