Glas Istre
Srijeda
23.07.2014.

Zapečene mahune u vrhnju i siru

Objavljeno: 24.05.2010 | 12:30 Zadnja izmjena: 24.05.2010 | 12:37 0 komentara

Jednostavno jelo koje možete poslužiti i kao prilog uz meso. Ako ste ljubitelj pikantnijeg okusa, slobodno na kraju pečenja dodajte usitnjeni češnjak, ili ga čak možete umiješati u vrhnje. Poslužite uz prepečeni kruh.



Sastojci:
6 dl kiselog vrhnja, 80 dag kuhanih mahuna, 15 dag maslaca, 20 dag krušnih mrvica, 5 dag ribanog sira, sitna tjestenina, malo soli i papra.

Priprema:
Vatrostalnu posudu premažite maslacem te rasporedite mahune. Skuhajte malu količinu sitne tjestenine po izboru, a za to vrijeme na maslacu popržite krušne mrvice tako da blago porumene.

Tjesteninu dodajte mahunama, prelijte vrhnjem, pospite prženim mrvicama i ribanim sirom pa promiješajte. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva oko 15 minuta. Po želji začinite češnjakom.



Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik