Trojica Puljana osumnjicena za dilanje marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pod policijskom pratnjom u istražni centar Županijskog suda u Rijeci dovedena su trojica Puljana osumnjicena za zloporabu droga. Privedeni su 26-godišnji Luka Jelenkovic, 31-godišnji Bojan Polomcic i 24-godišnji Aleksandar Dželetovic, svi hrvatski državljani s prebivalištem u Puli.

Rijecki USKOK je dežurnom sucu istrage Dušku Tišmi protiv osumnjicene trojke podnio prijedlog za odredivanje istražnog zatvora, što je sudac istrage i prihvatio. Odreden je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, i to zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Odredena je i visina jamstva koje može zamijeniti istražni zatvor. Za prvoosumnjicenog Jelenkovica i drugoosumnjicenog Polomcica ona iznosi 250.000 kuna, a za treceosumnjicenog Dželetovica 200.000 kuna.

Buduci da se radi o predmetu pod ingerencijom USKOK-a, nisu priopceni detalji slucaja, no koliko se može neslužbeno saznati, trojac se tereti za marihuanu, i to najmanje deset kilograma. Takoder, i da su kaznena djela pocinjena u Puli. (Š. B./NL)


Podijeli: Facebook Twiter