Glas Istre
Srijeda
26.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
26.04

Priprema se gradnja druge cijevi tunela Učka

Objavljeno: 20.07.2012 | 20:22 Zadnja izmjena: 20.07.2012 | 20:22 0 komentara

Predstavnici Primorsko-goranske i Istarske županije, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Hrvatskih cesta, Autoceste Rijeka-Zagreb i Bina-Istre danas su održali radni sastanak o izgradnji prometne mreže na području cestovnog čvora Rijeka.

Na sastanku, koji je bio zatvoren za medije, razgovaralo se o spoju Istarskog ipsilona, tj. druge cijevi tunela Učka na riječku obilaznicu, o pristupnoj cesti Vranja - Lupoglav i obilaznici Lupoglav. Kako su naveli iz Primorsko-goranske županije, koja je bila domaćin sastanka, cilj je prostorno i prometno zaokruživanje mreža autocesta na području Primorsko-goranske županije kako bi se omogućilo vođenje međunarodnog prometa u obilaznom kontinuitetu oko grada Rijeke.

Obnašatelj dužnosti primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić kazao je uoči sastanka da su svi prometni pravci, i cestovni i željeznički, izuzetno važni za gospodarski razvoj. Vujić je još rekao da bi bez modernizacije i izgradnje nove pruge te bez rješavanja zaobilaznih cesta došlo do velikog prometnog zagušenja u Rijeci te ograničavanja razvoja riječke luke i drugih gospodarskih djelatnosti u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji. (Hina)

 

 Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik