Glas Istre
Srijeda
26.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
26.04

Novi razbijački pohod Roberta Riggija

Objavljeno: 23.12.2010 | 17:35 Zadnja izmjena: 24.12.2010 | 10:19 0 komentara

Roberto Riggi zvan Bagami (44) iz Rovinja priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Puli zbog počinjenja četiri kaznena djela.

Riggi je u utorak oko 23 sata u rovinjskom caffe baru Champion u Ulici Joakima Rakovca od vlasnika bara zahtijevao da mu isplati 3.000 kuna, prijetio mu i razbijao inventar. Pozvana je policija, a prilikom intervencije Riggi se opirao i policajcima prijetio nožem, te su ga s lisicama na rukama priveli u Policijsku postaju u Rovinju, saznajemo od Valtera Opašića iz PU istarske.

Budući da se u kafiću Riggi prilikom razbijanja inventara lakše ozlijedio, pozvana je i hitna pomoć. Tijekom kriminalističke istrage utvrđeno je da je Riggi, već ranije osuđivan zbog istih i sličnih kaznenih djela, u utorak, prije "pohoda" na kafić provalio u stan talijanskog državljanina u Ulici Trevisol te ukrao mobitel.

Riggi je prijavljen za počinjenje kaznenih djela iznude (prema vlasniku kafića), prijetnje (vlasniku i policajcu), napada na policajca i teške krađe.

Prije dvije godine je Riggi je, prijeteći zarazom HIV-om, demolirao kafić Ex novo u sklopu rovinjske Zajednice Talijana te još dva kafića pri čemu je sam sebi nanio ozljede nožem.

Za kaznena djela prenošenja zaraznih bolesti, dovođenje u opasnost života i imovine, prijetnje i uništenje tuđe stvari pravomoćno je u prosincu 2009. osuđen na dvije godine i dva mjeseca zatvora te liječenje od ovisnosti o drogama.

Budući da u četvrtak nismo uspjeli dobiti službenu informaciju kada je Riggi izašao iz zatvora, odnosno od kada do kada je služio zatvorsku kaznu po pravomoćnoj presudi rovinjskog Općinskog suda, zaključujemo da je iz zatvora mogao izaći ili u rujnu ove godine ili nešto ranije ukoliko je u pritvoru bio sve vrijeme od počinjenja razornog pohoda u kafiću Zajednice Talijana u srpnju 2008. godine do izricanja pravomoćne presude, kada je nastavio služiti zatvorsku kaznu.

U četvrtak poslijepodne rovinjski kafić Champion, koji drže braća Antonio i Andrea Rocco, bio je zatvoren, a od sugrađana smo saznali da je objekt demoliran.Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik