Novi razbijacki pohod Roberta Riggija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Roberto Riggi zvan Bagami (44) iz Rovinja priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Puli zbog pocinjenja cetiri kaznena djela.

Riggi je u utorak oko 23 sata u rovinjskom caffe baru Champion u Ulici Joakima Rakovca od vlasnika bara zahtijevao da mu isplati 3.000 kuna, prijetio mu i razbijao inventar. Pozvana je policija, a prilikom intervencije Riggi se opirao i policajcima prijetio nožem, te su ga s lisicama na rukama priveli u Policijsku postaju u Rovinju, saznajemo od Valtera Opašica iz PU istarske.

Buduci da se u kaficu Riggi prilikom razbijanja inventara lakše ozlijedio, pozvana je i hitna pomoc. Tijekom kriminalisticke istrage utvrdeno je da je Riggi, vec ranije osudivan zbog istih i slicnih kaznenih djela, u utorak, prije "pohoda" na kafic provalio u stan talijanskog državljanina u Ulici Trevisol te ukrao mobitel.

Riggi je prijavljen za pocinjenje kaznenih djela iznude (prema vlasniku kafica), prijetnje (vlasniku i policajcu), napada na policajca i teške krade.

Prije dvije godine je Riggi je, prijeteci zarazom HIV-om, demolirao kafic Ex novo u sklopu rovinjske Zajednice Talijana te još dva kafica pri cemu je sam sebi nanio ozljede nožem.

Za kaznena djela prenošenja zaraznih bolesti, dovodenje u opasnost života i imovine, prijetnje i uništenje tude stvari pravomocno je u prosincu 2009. osuden na dvije godine i dva mjeseca zatvora te lijecenje od ovisnosti o drogama.

Buduci da u cetvrtak nismo uspjeli dobiti službenu informaciju kada je Riggi izašao iz zatvora, odnosno od kada do kada je služio zatvorsku kaznu po pravomocnoj presudi rovinjskog Opcinskog suda, zakljucujemo da je iz zatvora mogao izaci ili u rujnu ove godine ili nešto ranije ukoliko je u pritvoru bio sve vrijeme od pocinjenja razornog pohoda u kaficu Zajednice Talijana u srpnju 2008. godine do izricanja pravomocne presude, kada je nastavio služiti zatvorsku kaznu.

U cetvrtak poslijepodne rovinjski kafic Champion, koji drže braca Antonio i Andrea Rocco, bio je zatvoren, a od sugradana smo saznali da je objekt demoliran.


Podijeli: Facebook Twiter