Kantina ponudila gušte i kvalitetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U restoranu, enoteci i oleoteci Kantina u pulskoj Flanatickoj ulici u subotu se drugu godinu zaredom, i to trecu subotu u svibnju, održao Festival vina, maslinovog ulja i tipicnih istarskih proizvoda koje su organizirali vlasnici Kantine, udruga Istarski eko-proizvodi te podružnica Slow Fooda Istra sa sjedištem u Novigradu.

Posjetitelji su imali priliku kušati maslinova ulja i vina koji su dobili najbolje ocjene na raznim smotrama od cak 35 izlagaca, kao i izvrsne sireve, pršut, med i marmelade te svježe eko-voce i povrce.



- Ovo smo poceli organizirati iz gušta i ne mogu reci hoce li postati tradicionalna i prepoznatljiva pulska manifestacija. Ipak želja nam je da se ljudi hrane što zdravije i da u konacnici imaju svoj kutak na gradskoj zelenoj tržnici gdje ce moci kupiti ekološki provjerene proizvode koje ce možda platiti više, ali ce barem znati što jedu, rekla nam je organizatorica Doris Cerin Otocan.

Prolaznici su u hodu dobacivali da je ova manifestacija vrlo lijepo ispala te da daje Puli jedan poseban ugodaj, a Glauco Bevillacqua, predsjednik Slow Fooda Istra, dodao je da je Istra sa svojim podnebljem doista veliki potencijal i izvrsna eno-gastronomska destinacija.


Podijeli: Facebook Twiter