Glas Istre
Subota
29.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
29.04

AMI: Izložba o uglednim Rimljanima

Objavljeno: 18.05.2011 | 14:00 Zadnja izmjena: 18.05.2011 | 14:12 0 komentara

"Ugledne Rimljanke i Rimljani iz Arheološkog muzeja Istre" naziv je izložbe koja je u srijedu u podne otvorena u Lapidariju AMI-ja u povodu Međunarodnog dana muzeja.

Iza tog zanimljivog i intrigantnog naslova kriju se likovni i literarni radovi učenika koji su proteklih tjedana sudjelovali u zajedničkom projektu: polaznici Doma za djecu, mladež i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i drugim posebnim potrebama u Puli, učenici Strukovne škole te Talijanske srednje škole "Dante Alighieri", u suradnji s Edukacijskim odjelom pulskog Arheološkog muzeja.

- Međunarodni dan muzeja posebna je prigoda i posebno nam je drago tada predstaviti ono što su realizirali djeca i mladi. Naš Edukacijski odjel s Giuliom Codacci Terlević vrlo je aktivan i drago mi je da su djeca bila zainteresirana za te radionice, kazao je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

O važnosti integriranja djece i odraslih s cerebralnom paralizom govorili su Gracijela Rogulj, ravnateljica Doma za djecu, mladež i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i drugim posebnim potrebama u Puli, ravnatelj Strukovne škole Anto Babić i Debora Radolović, ravnateljica Talijanske srednje škole "Dante Alighieri".

Giulia Codacci Terlević prisjetila se da je projekt započeo tijekom jeseni 2010. godine kada se profesorica latinskog jezika Tatjana Brenko Reljanović, iz Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" u Puli, obratila Edukacijskom odjelu Arheološkog muzeja Istre za suradnju i realizaciju predavanja i radionica čija su tema ženske rimske frizure i rimski epigrafi.

- Projekt je naišao na velik interes, a veliki interes za proučavanje frizura i izgleda Rimljana i Rimljanki pokazali su i svi ostali sudionici radionica, kojima je ta tema bila vrlo zanimljiva i zabavna, kazala je Codacci Terlević. Zahvalila se svima koji su sudjelovali u radu tih radionica.Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik