AMI: Izložba o uglednim Rimljanima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ugledne Rimljanke i Rimljani iz Arheološkog muzeja Istre" naziv je izložbe koja je u srijedu u podne otvorena u Lapidariju AMI-ja u povodu Medunarodnog dana muzeja.

Iza tog zanimljivog i intrigantnog naslova kriju se likovni i literarni radovi ucenika koji su proteklih tjedana sudjelovali u zajednickom projektu: polaznici Doma za djecu, mladež i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i drugim posebnim potrebama u Puli, ucenici Strukovne škole te Talijanske srednje škole "Dante Alighieri", u suradnji s Edukacijskim odjelom pulskog Arheološkog muzeja.

- Medunarodni dan muzeja posebna je prigoda i posebno nam je drago tada predstaviti ono što su realizirali djeca i mladi. Naš Edukacijski odjel s Giuliom Codacci Terlevic vrlo je aktivan i drago mi je da su djeca bila zainteresirana za te radionice, kazao je ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

O važnosti integriranja djece i odraslih s cerebralnom paralizom govorili su Gracijela Rogulj, ravnateljica Doma za djecu, mladež i odrasle osobe s cerebralnom paralizom i drugim posebnim potrebama u Puli, ravnatelj Strukovne škole Anto Babic i Debora Radolovic, ravnateljica Talijanske srednje škole "Dante Alighieri".

Giulia Codacci Terlevic prisjetila se da je projekt zapoceo tijekom jeseni 2010. godine kada se profesorica latinskog jezika Tatjana Brenko Reljanovic, iz Talijanske srednje škole "Dante Alighieri" u Puli, obratila Edukacijskom odjelu Arheološkog muzeja Istre za suradnju i realizaciju predavanja i radionica cija su tema ženske rimske frizure i rimski epigrafi.

- Projekt je naišao na velik interes, a veliki interes za proucavanje frizura i izgleda Rimljana i Rimljanki pokazali su i svi ostali sudionici radionica, kojima je ta tema bila vrlo zanimljiva i zabavna, kazala je Codacci Terlevic. Zahvalila se svima koji su sudjelovali u radu tih radionica.


Podijeli: Facebook Twiter