Od Grožnjana do New Yorka i natrag

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Blues, jazz i soul pjevacica Thana Pavelic predstavila je sinoc na pozornici grožnjanskog Balwan Cityja vrhunsku interpretaciju klasika raznih žanrova cime je izmamila burne aplauze publike. Koncert je održan u sklopu desetog izdanja 21-dnevnog festivala Jazz is Back!, a koji završava 2. kolovoza nastupom Georgieja Famea i Boško Petrovic Trija.

No zanimljivo je što je Thana Pavelic, Zagrepcanka koja trenutno studira pjevanje u New Yorku, prije cetiri godine bila polaznica Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu pod mentorstvom Ines Reiger. O njenim kvalitetama sasvim dovoljno govori cinjenica što je nastupila uz bok svojim nekadašnjim mentorima, koji su preksinoc nastupili kao clanovi njena prateceg benda – to su pijanist Emil Spanyi, kontrabasist Ewald Oberleitner i bubnjar Howard Curtis. Vecer je zapocela zahtjevnom blues skladbom «Black Coffee», te je vec u samom startu predstavila svu svestranost svog pjevackog izricaja – od same interpetacije u kojoj su osjetni utjecaji americke škole bluesa, preko jazzy improvizacija kao i same tehnicke izvedbe, Thana Pavelic, iako vrlo mlada, definitivno je pokazala da je pjevacica svjetske kvalitete.

Na koncertu su se predstavile i dvije polaznice Ljetne jazz škole iz klase Ines Reiger – to je mlada Nika Turkovic koja je vec dobro poznata na domacoj glazbenoj sceni, a preksinoc je izvela «Sunny» i «Sing Sing Sing», a pjesme «Cry Me A River» i «But Not For Me» otpjevala je Anna Kei, koja se ovdje premijerno predstavila u ulozi pjevacice, dok je s druge strane cesta gošca na grožnjanskoj pozornici kao saksofonistica, a uz obje pjevacice nastupio je i austrijski gitarist Christopher Pawluk.


Podijeli: Facebook Twiter