Dobar recept za pricu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveci pljesak publike na prvom pazinskom danu gostujuceg Festivala europske kratke price u Spomen domu zaslužio je zabavni 35-godišnji Rijecanin Enver Krivac koji je vecer zakljucio efektnom i duhovitom kratkom pricom.

Recept književne veceri bio je uspješan zahvaljujuci jednostavnosti: kratko predstavljanje pisaca, razgovor o dosadašnjem radu, a zatim citanje odabranih kratkih prica što je paralelno pratio hrvatsko-engleski prijevod na platnu.

Voditeljice su bile Mima Simic i Katarina Brajdic, a šestero europskih autora s razlogom je izazvalo interes, nažalost, malobrojne publike.

Manon Uphoff, 50-godišnja Nizozemka s povremenim boravištem na otoku Krku, probila je led - ispricala je pricu u prvom seksualnom iskustvu mlade djevojke i postarijeg emigranta.

Sljedeci se publici predstavio Jacinto Lucas Pires iz Portugala pripovijetkom slicne tematike - o ljubavi mlade žene i oženjenog muškarca, da bi prvi dio veceri okoncala Jelena Lengold iz Srbije simbolicnom pricom u kojoj bracni par raspravlja o eticnosti kastriranja macora.

Xabier Montoia iz španjolske Baskije ponudio je niz vrlo kratkih prica baziranih na dijalozima, dok je pretposljednja nastupila Dilys Rose iz Ujedinjenog Kraljevstva (Škotska). (A. DAGOSTIN)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter