Za Plomin C ceka se odluka ministarstva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Zlatko Koracevic izjavio je u subotu da se sve investicije na koje mogu sami utjecati i koje sami organiziraju ostvaruju odlicno te je trenutno ugovoreno investicija u vrijednosti od milijardu i cetiristo milijuna kuna.

Rekao je da su za investicije u vrijednosti od 700 milijuna kuna otvoreni postupci javne nabave i za razliku do tri i pol milijarde kuna sasvim sigurno ce otvoriti postupke javne nabave do konca lipnja.

Izjavio je to Koracevic novinarima na zagrebackom Trgu bana Josipa Jelacica nakon što je s direktorom tvrtke DOK-ING Vjekoslavom Majeticem potpisao sporazum o poslovnoj suradnji na razvojnom projektu izgradnje infrastrukture za punjenje elektricnih vozila. Posebno je naglasio da im je želja i interes da se na HEP-ove objavljene natjecaje jave hrvatske tvrtke.

Rekao je i da su sve potrebne dozvole i studije do odredene faze napravljene i za projekt termoelektrane na ugljen Plomin C i za projekt hidroelektrane Ombla. Istaknuo je da u ovom trenutku cekaju prihvacanje ili neprihvacanje Ministarstva zaštite okoliša i prirode da bi nastavili dalje s projektom Plomin C, a HEP je, kako je rekao, spreman.

Dodao je da u lipnju raspisuju i "prvi korak za iskaz interesa i u iznalaženju moguceg strateškog partnera na tom projektu" te da je siguran da ce imati barem šest, sedam mogucih strateških partnera. Vrijednost te investicije je 800 milijuna eura, rekao je Koracevic. Kazao je i da je projekt HE Ombla vec krenuo i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) financira taj projekt.


Podijeli: Facebook Twiter