Hodžic ima kucu od 4,5, a Radin od 2 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od osam saborskih zastupnika nacionalnih manjina dva su iz Istre: saborski veteran Furio Radin, predstavnik talijanske manjine, i novo lice u hrvatskom parlamentu Nedžad Hodžic, predsjednik BDSH-a, koji predstavlja albansku, bošnjacku, crnogorsku, makedonsku i slovensku nacionalnu manjinu.

Radin dobiva saborsku placu od 20 tisuca kuna i zbog zakonskih odredbi više ne prima naknadu kao predsjednik Talijanske unije, koja je iznosila 42 tisuce kuna godišnje. Ima u osobnom vlasništvu kucu od 230 kvadrata u Vintijanu blizu Pule, koju procjenjuje na 270 tisuca eura, a za kupnju je iskoristio novac od place, od prodaje stana, pozajmice i uzeo je kredit. U svibnju lani prijavio je ženinu štednju od 30 tisuca kuna, koju su u meduvremenu potrošili. U Zagrebu živi u stanu od 70 kvadrata koji je u vlasništvu supruge, a ciju je vrijednost procijenio na 130 tisuca eura.

Od 2008. Radin ima kredit od 150 tisuca eura s rokom vracanja od 14 godina. Na ime supruge je automobil renault megane iz 2002., koji "ako imaš srece vrijedi 25 tisuca kuna", veli Radin. Supruga ima i 39 dionica HT-a te jednu dionicu Ine, za koje smatra da vrijede sedam tisuca kuna. Radin istice da u njegovoj imovinskoj kartici nema promjena na bolje.

I Nedžad Hodžic je na saborskoj placi, a kolika je ne zna. To ce saznati u veljaci, kada dobije prvu zastupnicku placu. Još nije stigao prenijeti svoje poslovne udjele u dvije tvrtke na suprugu ili sina. Hodžic je 50-postotni suvlasnik Hann investa (drugih 50 posto ima njegov brat) i stopostotni vlasnik Maj gradnje. U Rijeci ima kucu od 360 cetvornih metara koja vrijedi 4,5 milijuna kuna, ali veli da njemu i supruzi ona vrijedi puno više od toga. Vlasnik je i 57 kvadrata poslovnog prostora u Porecu, cija je vrijednost oko milijun kuna. Posjeduje automobil opel astra, proizveden 2006., koji sada vrijedi 20-ak tisuca kuna. Nije kreditno zadužen, nema dionica ni zemljišta.

- Ti si Bosanac, stavi sve na sebe, veli Hodžic da mu je rekla supruga pa je tako i ucinio. Supruga je nezaposlena. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter