Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04

Napulj: Eksplozija u zgradi porezne uprave

Objavljeno: 17.01.2012 | 08:45 Zadnja izmjena: 17.01.2012 | 08:47 0 komentara

Tri eksplozivne naprave aktivirane su u ponedjeljak navečer ispred ureda državne agencije za prikupljanje poreza Equitalia u Napulju, a u eksploziji su uništeni prozori zgrade, dok ozlijeđenih nije bilo, izjavio je policijski dužnosnik agenciji Reuters.

Policija je izvijestila da niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad na zgradu u ulici Corso Meridionale nedaleko od napuljske glavne željezničke stanice.

Equitalia, čiji su uredi napadani i ranije, vrlo je ne nepopularna među mnogim Talijanima koji joj predbacuju provođenje politike čvrste ruke u prikupljanju poreza.

Talijanska tehnokratska vlada najavila je da želi povećati ovlasti Equitalie kao dio rata protiv utaje poreza koji državnoj blagajni godišnje oduzima 120 milijardi eura. Istovremeno članovi desničarske udruge Roma Nord najavili su vješanje lutaka ispred rimskog ureda Equitalie u znak oprosvjeda protiv agencijskih metoda, izvijestila je talijanska novinska agencija Ansa.

Napuljski ured Equitalie bio je meta sličnog napada i u prosincu, a istog je mjeseca ured u Rimu primio dva pisma bombe. Jedno je pismo otkriveno, no drugo je raznijelo dio prsta glavnom ravnatelju agencije. Odgovornost za te napade preuzele su anarhističke skupine. (Hina)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik