Glas Istre
Srijeda
26.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
26.04

Dragan Paravinja prebačen u BiH

Objavljeno: 21.12.2011 | 18:16 Zadnja izmjena: 21.12.2011 | 18:23 0 komentara

Dragan Paravinja, 43-godišnji vozač kamiona optužen za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša, prebačen je danas iz šibenskog zatvora u BiH kako bi nazočio žalbenom ročištu u postupku koji se protiv njega vodi zbog pokušaja silovanja jedne žene na Palama 2002. godine, potvrdio je njegov odvjetnik Branko Baica.

Paravinju su preko granice otpratili specijalci, kaže Baica. BiH je Paravinjino izručenje tražila kako bi pred Okružnim sudom u istočnom Sarajevu mogao sudjelovati na ročištu gdje će se odlučivati o njegovoj žalbi na nepravomoćnu presudu suda u Sokolcu, kojom je za spomenuti slučaj silovanja u pokušaju iz 2002. osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora. Tužiteljstvo je tražilo izricanje daleko strože kazne dok je Paravinjin odvjetnik zatražio oslobađajuću presudu.

Baica je ponovio kako u ovom trenutku nitko ne zna kada će i hoće li Paravinja biti vraćen u Hrvatsku kako bi prisustvovao ročištima na Županijskom sudu u Šibeniku gdje će mu uskoro početi suđenje za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, te još jedno silovanje u pokušaju autostopistice koju je u lipnju 2010. navodno ukrcao u svoj kamion.

Sigurno je samo, kaže Baica, da će ročište u Sarajevu biti održano 22. prosinca, a sve ostalo bit će stvar dogovora između ministarstava pravosuđa Hrvatske i BiH.

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja ove godine nakon što se na mostu preko Čikole ukrcala u Paravinjin kamion. Paravinja je prvo priznao ubojstvo, a kasnije je kazao da je to učinio pod policijskom prisilom.

Za Paravinjom je i u Srbiji raspisana tjeralica zbog silovanja i pokušaja silovanja, a pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu od četiri godine i pet mjeseci.Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik