Tusta je na lijecenju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dragi dragi i drage drage, iz našeg tabora stižu loše i dobre vijesti", piše Sale Veruda iz KUD Idijota. Nažalost, ono što se vec neko vrijeme govori o zdravstvenom stanju pjevaca benda Branka Crnca Tuste je istina. Tusta ima rak.

No, priopcenje KUD Idijota je nastalo buduci da su se, kako nam je sam Sale Veruda rekao, o pjevacu grupe Tusti pojavile dezinformacije. U tekstu koji prenosimo u cijelosti Sale Veruda kaže:

"Loša vijest je da je naš pjevac Tusta obolio od raka koji je zahvatio grlo i pluca. To znaci da je on trenutno na bolovanju, za koje pretpostavljamo da ce se protegnuti na iducu godinu, a nadamo se da ce to biti i manje. Dobra vijest je da su prognoze za izljecenje dobre i svi smo po tom pitanju optimisti.



Tusta je vec u bolnici i poceo je s primanjem prvih doza kemoterapije, a u nastavku lijecenja moguca je i primjena zracenja, no o tome ce odluciti konzilij lijecnika koji prati njegovo zdravstveno stanje.

Po svemu tome ispada da je 26. veljace 2011. u Zelenom gaju u Sloveniji bio zadnji koncert koji je Tusta otpjevao s nama, u ovoj fazi karijere. Ostatak benda odlucio je nastaviti u reduciranoj formaciji - kao trio, i nadamo se da je to samo privremeno. Vecinu vokalnih dionica preuzeo je gitarist Sale Veruda, a pomažu i ostala dvojica, basist Bucolini i bubnjar Dejo.

Bend je u ovoj reduciranoj trio formaciji vec održao ranije ugovoreni nastup u Kopru 19. ožujka, koji je prošao odlicno… Taj koncert se, na neki nacin, pretvorio u koncert podrške Tusti. Dogovor medu nama je da se s ovakvim radom nastavi i dalje, u ocekivanju Tustinog što skorijeg povratka u bend.

Dakle, da rezimiram: dok je Tusta na bolovanju, KUD Idijoti ce nastupati kao trio. Svi koji žele s nama raditi, dobrodošli su, kao i dosad, a razumjet cemo i suprotne stavove. Nadajuci se sretnom ishodu, pozdrav svima od naše male družine", porucuje na kraju Sale Veruda.

Za cetvrtak je zakazana konferencija za novinare u klubu Uljanik, gdje cemo doznati više o njihovim planovima i 30. rodendanu grupe.


Podijeli: Facebook Twiter