Glas Istre
Petak
28.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
28.04

Unikatne torbice Slavice Marin

Objavljeno: 01.04.2011 | 13:25 Zadnja izmjena: 01.04.2011 | 13:37 0 komentara

Umaška galerija Marin otvorila je ovogodišnju izložbenu sezonu predstavljanjem najnovijih unikatno izrađenih torbi, slika i objekata umjetnice Slavice Marin. Brojnoj okupljenoj publici predstavila ju je kustosica izložbe i voditeljica galerije Meduza u Piranu Nives Marvin.

Istaknula je da se autorica kreativno suočila s vrlo različitim i za likovno stvaranje nekonvencionalnim materijalima. Ručno izrađene tekstilne tkanine, koje je oblikovala u ženske torbe, metal, staklo, istarska zemlja i druge tvari koje je našla u okolini u kojoj živi, uvijek su joj poticaj i izazov za nove interpretacije kojima ponekad dodaje i konkretnu funkcionalnost.- Koncept mojih izložbi uvijek je isti - prirodni materijali i ekološka osviještenost. Volim raditi torbice, pravim ih godinama i to od recikliranih, odbačenih i prirodnih materijala, poput žica, metala, najobičnije plastike i platna. Savršen su spoj ručno rađenih tkanina i banalne plastike koja se može naći na otpadu. Fascinira me ta vrijednost i s druge strane bezvrijednost materijala.

Izložbom sam povezala nove i stare radove - slike sam napravila prije četiri mjeseca, dok su skulpture od metala i tikvi nastale prije godinu dana. Sad sam ih iskoristila kao držače za torbice, objasnila je umjetnica, koju uskoro očekuju izložba u Beogradu sredinom travnja i još jedna u Sarajevu u lipnju.

Marin je već desetak godina poznata likovnoj publici Hrvatske, Slovenije i Italije. Kroz svoj likovni rad realizirala je niz slika, skulptura, objekata instalacija i performansa; sudjelovala je na 40 skupnih i organizirala 17 samostalnih izložbi. Njena specifičnost jest da u svim poljima na kojima izražava svoj umjetnički dar, bilo da je to slikarstvo, kiparstvo ili modni dizajn uspostavlja tijesni kontakt s prirodom. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik