Metal u Mimozi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oni su mladi, ali dobro uigrani, sviraju žestoko, a njihov bi se stil najbolje mogao opisati kao mješavina heavy i thrash metala. Tako bi se u kratkim crtama mogao najbolje opisati Godsbane, peteroclani metal bend iz Crikvenice koji je prekjucer nastupio u popunjenoj Mimozi.

Ovom bendu koji je osnovan 2008. godine ovo je bio prvi nastup u kultnom okupljalištu pulskih metalaca, a publika je imala prilike cuti nekoliko obrada metal klasika Metallice, Judas Priesta i Megadetha, kao i nekoliko njihovih autorskih stvari koje se nalaze na CD-u kojeg su objavili prošle godine.

- Naravno, imamo u planu izdati album, no pare su uvijek problem. Za sada naše stvari objavljujemo na internetu. CD koji smo objavili prošle godine sadrži ukupno osam pjesama od kojih ce neke poput "Taken", "Reflection" i "Sins" pulska publika imati prilike cuti veceras. Taj CD zapravo je naš nedovršeni album. Naše pjesme su na engleskom, a govore o stvarima o kojima razmišljam ili koje su nam se dogodile. Rekao bih da je to filozofija o bajkovitim stvarima prenesena u realni svijet, kazao je Valentino Vasilic koji je autor stihova njihovih pjesama.

Clanovi benda osvrnuli su se i na metal scenu u Crikvenici, Rijeci i Istri.

- Kod nas u Crikvenici scena nije baš jaka, tamo su bendovi vecinom usmjereni na rock i punk, no zapravo cijelo to podrucje gravitira Rijeci gdje je scena kvalitetna. Znamo i kako je kod vas u Istri i Puli metal scena dosta izražena, stoga nam je drago što sviramo ovdje veceras, zakljucio je Vedran Antic, basist Godsbanea.


Podijeli: Facebook Twiter