Glas Istre
Srijeda
26.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
26.04

Motovun art okupio mlade

Objavljeno: 03.10.2010 | 15:40 Zadnja izmjena: 03.10.2010 | 16:07 0 komentara

Mladi likovni umjetnici, slikari i kipari okupirali su minule subote gornji motovunski plac, Trg Andera Antico, na šestom po redu Motovun artu.

S priborom i paletama četrdesetak je mladih umjetnika potvrdilo 60 platna, odnosno radnih podloga, doznajemo od Denisa Visintina, ravnatelja Muzeja grada Pazina i jednog od inicijatora ove manifestacije, koju je ove godine pratilo stručno povjerenstvo u sastavu Lorela Limoncin Toth, Marino Baldini i Renzo Grigolon.

Pred povjerenstvom nije bio nimalo lak zadatak, pa je nakon dodatnog kruga razgledavanja odlučilo glavnu nagradu u iznosu od 2.500 kuna dodijeliti Valteru Černeki iz Banjola, druga nagrada u iznosu od 2.000 kuna pripala je Teji Tegelj iz Planine u Sloveniji, a treća u iznosu od tisuću kuna Ivi Pavlek iz Rijeke.

Promotivne nagrade, tj. organizacije izložbi, zaslužili su Emil Knapić iz Poreča, i to od Općine Motovun, zatim od Pučkog otvorenog učilišta u Pazinu Adrijana Šuran iz Poreča, a od Studia Conestabo iz Trsta slovenka iz Čežarji Lara Kobal. Promotivne nagrade "Federico II eventi" iz Barija, dakle izložbe u Bariju dobili su Ana Božac iz Fontane, Vedran Šilipetar iz Pule i Valter Černeka iz Banjola.Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik