Motovun art okupio mlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi likovni umjetnici, slikari i kipari okupirali su minule subote gornji motovunski plac, Trg Andera Antico, na šestom po redu Motovun artu.

S priborom i paletama cetrdesetak je mladih umjetnika potvrdilo 60 platna, odnosno radnih podloga, doznajemo od Denisa Visintina, ravnatelja Muzeja grada Pazina i jednog od inicijatora ove manifestacije, koju je ove godine pratilo strucno povjerenstvo u sastavu Lorela Limoncin Toth, Marino Baldini i Renzo Grigolon.

Pred povjerenstvom nije bio nimalo lak zadatak, pa je nakon dodatnog kruga razgledavanja odlucilo glavnu nagradu u iznosu od 2.500 kuna dodijeliti Valteru Cerneki iz Banjola, druga nagrada u iznosu od 2.000 kuna pripala je Teji Tegelj iz Planine u Sloveniji, a treca u iznosu od tisucu kuna Ivi Pavlek iz Rijeke.

Promotivne nagrade, tj. organizacije izložbi, zaslužili su Emil Knapic iz Poreca, i to od Opcine Motovun, zatim od Puckog otvorenog ucilišta u Pazinu Adrijana Šuran iz Poreca, a od Studia Conestabo iz Trsta slovenka iz Cežarji Lara Kobal. Promotivne nagrade "Federico II eventi" iz Barija, dakle izložbe u Bariju dobili su Ana Božac iz Fontane, Vedran Šilipetar iz Pule i Valter Cerneka iz Banjola.


Podijeli: Facebook Twiter