Trijumf Brajnovica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na tradicionalnoj 23. po redu slikarskoj manifestaciji Ex tempore u Vodnjanu ove se godine okupilo cetrdesetak umjetnika s ukupno 80 radova. Ovogodišnja tema bila je svjetlo i tama Vodnjana, a kao i obicno dodijeljene su novcane nagrade trojici najboljih autora.

Iznenadujuce, ovoga su puta laureati dvojica istarskih umjetnika iz poznate umjetnicke obitelji Brajnovic pa su, pored drugonagradene Tee Paškov Vukojevic, trece i prvo mjesto osvojili Petar te bard istarskog surrealizma i Petrov otac Marcelo Brajnovic.

Manifestaciju u organizaciji Turisticke zajednice Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan otvorila je povjesnicarka umjetnosti Gorka Ostojic Cvajner koja je uz Roberta Ambrozia i Marina Baldinija predsjedavala strucnim žirijem.

- Željeli bismo da za jubilarni 25. Ex tempore okupimo sve dobitnike nagrada te da ih, kao i prošlogodišnje sudionike ukoricimo u jedan katalog, rekla je Cvajner istaknuvši cinjenicu znacaja katalogizacije autorskih radova te pohvalila vodnjanski Ex tempore kao jedinu manifestaciju takve vrste u širem podrucju s publiciranim štampanim materijalom.

Prisjetimo se, nagrada za prvo mjesto je cetiri, za drugo tri, dok je za trece mjesto osigurano dvije tisuce kuna. Osim novcanih nagrada, pohvalu žirija dobila je likovna umjetnica Adriana Šuran dok je nagradu UPT osvojila Antonia Celin. Valja istaknuti da je vodnjanski Ex tempore, inace održan u vodnjanskoj galeriji Loggia, privukao velik broj publike, ali i domacih medija.


Podijeli: Facebook Twiter