Glas Istre
Nedjelja
30.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
30.04

Trijumf Brajnovića

Objavljeno: 29.08.2010 | 18:25 Zadnja izmjena: 29.08.2010 | 18:32 0 komentara

Na tradicionalnoj 23. po redu slikarskoj manifestaciji Ex tempore u Vodnjanu ove se godine okupilo četrdesetak umjetnika s ukupno 80 radova. Ovogodišnja tema bila je svjetlo i tama Vodnjana, a kao i obično dodijeljene su novčane nagrade trojici najboljih autora.

Iznenađujuće, ovoga su puta laureati dvojica istarskih umjetnika iz poznate umjetničke obitelji Brajnović pa su, pored drugonagrađene Tee Paškov Vukojević, treće i prvo mjesto osvojili Petar te bard istarskog surrealizma i Petrov otac Marčelo Brajnović.

Manifestaciju u organizaciji Turističke zajednice Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan otvorila je povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner koja je uz Roberta Ambrozia i Marina Baldinija predsjedavala stručnim žirijem.

- Željeli bismo da za jubilarni 25. Ex tempore okupimo sve dobitnike nagrada te da ih, kao i prošlogodišnje sudionike ukoričimo u jedan katalog, rekla je Cvajner istaknuvši činjenicu značaja katalogizacije autorskih radova te pohvalila vodnjanski Ex tempore kao jedinu manifestaciju takve vrste u širem području s publiciranim štampanim materijalom.

Prisjetimo se, nagrada za prvo mjesto je četiri, za drugo tri, dok je za treće mjesto osigurano dvije tisuće kuna. Osim novčanih nagrada, pohvalu žirija dobila je likovna umjetnica Adriana Šuran dok je nagradu UPT osvojila Antonia Celin. Valja istaknuti da je vodnjanski Ex tempore, inače održan u vodnjanskoj galeriji Loggia, privukao velik broj publike, ali i domaćih medija.Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik