Glas Istre
Četvrtak
30.03.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
30.03

Miljenka Grđan pred pulskom publikom

Objavljeno: 22.05.2010 | 15:50 Zadnja izmjena: 22.05.2010 | 18:11 0 komentara

Sopranistica Miljenka Grđan i pijanist Jakša Zlatar sinoć su nastupili u crkvi franjevačkog samostana u okviru programa koncertnog ciklusa Festivala komorne glazbe "Pulski glazbenici Puli" Hrvatske i Istarske glazbene scene mladih koji petkom u prostor crkve sv. Franje dovodi afirmirane glazbenike i one koji su na putu takve profesionalne formacije, a dio umjetničkog razvoja zabilježili su u Puli.

Jakša Zlatar, utemeljitelj festivala i umjetnički direktor Hrvatske glazbene scene mladih, redovito se u svoj rodni grad vraća u pratnji kolega, a na ovo je izdanje došao sa sopranisticom i docenticom pjevanja pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Miljenka Grđan je za pulsku publiku priredila kompozicije domaćih autora, onih talijanskog kulturnog kruga te popularne naslove iz albuma Leonarda Bernsteina (Somewhere iz mjuzikla West Side Story/Priča sa zapadne strane) i Georga Gershwina (The Man I Love, I Got Rythm i Summertime iz Porgy and Bess). Slušali smo romantične zvuke suptilne Dore Pejačević (Poudan znak, op. 23, br. 1, Pjesma, op. 11 i Zašto?, op. 13), Ivana pl. Zajca (Na gondoli) i Francesca Paola Tostija (Mattinata, A vucchella, Napoli dorme, Napoli canta!, Ridonami la calma).

Sljedeći susret publike s Festivalom komorne glazbe "Pulski glazbenici Puli" najavljen je za subotu, 29. svibnja, u foajeu Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. S početkom u 11 sati nastupaju flautistica Paola Radin i pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk.Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik