Amsterdam: U sudaru vlakova 125 ozlijedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 125 osoba je ozlijedeno, od kojih 56 ozbiljno, u frontalnom sudara dvaju vlakova u Amsterdamu u subotu navecer, izvijestio je nizozemski medunarodni radio RNW. Policijski izvori kažu da je 13 putnika u vrlo teškom stanju, a 43 su teško ozlijedena.

Glasnogovornik nizozemskih željeznica (NS) kazao je da su mnogi putnici zadobili lomove kostiju i teške modrice. Putnici s lakšim ozljedama prebaceni su u bolnice ili im je na mjestu nesrece pomoglo osoblje hitne pomoci.

Glasnogovornik policije Ed Kraszewski rekao je za lokalnu TV postaju AT5 da neke od žrtava imaju lomove kostiju i ozljede vrata.

Ozlijedeni putnici nalazili su se u brzom vlaku koji je prometovao iz Den Heldera u Amsterdam i u lokalnom vlaku koji je upravo napustio glavni kolodvor Amsterdam Central za Uitgeest. Dva vlaka sudarila su oko 18:30 sati po lokalnom vremenu, izmedu postaja Sloterdijk i Amsterdam Central, a uzroci sudara nisu poznati.

Nakon sudara oba su vlaka ostala na tracnicama, a oko mjesta nesrece nalazili su se deseci ambulantnih vozila i helikopter za medicinske transporte.

Nesreca je izazvala veliki poremecaj u željeznickom prometu u širokom podrucju oko Amsterdama, ukljucujuci i promet prema zracnoj luci Schiphol te prema Den Haagu, izvijestila je nizozemska agencija ANP. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter