Snažan potres u Meksiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snažan potres pogodio je u srijedu zapadni Meksiko, ali prema prvim izvještajima nema žrtava niti je zabilježena veca šteta. Potres je u glavnom gradu zatresao zgrade i zaposlenike istjerao iz ureda na ulice, izvjestio je Reuters.

Gradonacelnik grada Mexico Marcelo Ebrard napisao je na Twitteru da zasad nema znakova koji bi upucivali na ozbiljniju štetu te da kljucne službe, ukljucujuci podzemnu željeznicu i medunarodnu zracnu luku, funkcioniraju normalno.

Americki geofizicki institut (USGS) izvijestio je da je epicentar potresa jakosti 6,5 Richtera bio u zapadnoj državi Michoacan, 384 kilometra zapadno-jugozapadno od grada Mexico, na dubini od 20 kilometara.

Prvi izvještaji govorili su da je potres bio jakosti 7 po Richteru i da je bio na vecoj dubini. Centar za uzbunjivanje zbog tsunamija u Tihom oceanu nije izdao upozorenje za tsunami.

To je treci jaci potres koji je u manje od mjesec pogodio Meksiko. Potres snage 7,4 Richtera oštetio je 20. travnja na stotine zgrada na jugozapadu zemlje.


Podijeli: Facebook Twiter