Costa Allegra na putu za najveci sejšelski otok

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski kruzer Costa Allegra, koji je s više od tisucu putnika i clanova posade plutao Indijskim oceanom nakon požara koji je uzrokovao otkazivanje pogona, ipak nece biti otegljen do najbližeg nego do najveceg otoka na Sejšelima, javlja BBC.

Nakon promjene rute dva tegljaca sada vuku golemi putnicki brod prema Maheu, glavnome otoku sejšelskog arhipelaga, kamo bi trebao stici u cetvrtak.

Na kruzeru dugom 188 metara plovi 636 putnika 25 razlicitih nacionalnosti, medu kojima je i šest Hrvata, te 413 clanova posade. Nitko od putnika i clanova posade nije ozlijeden.

U priopcenju vlasnika kruzera, tvrtke Costa Crociere, piše da je, nakon konzultacija s strucnjacima, odluceno da se odustane od iskrcavanja putnika na otoku Desrochesu. Navodi se da otok nema dovoljno kapaciteta za prihvat tolikog broja putnika.

Krenuvši u subotu s Madagaskara, Costa Allegra je plovila prema Sejšelima, a potom je trebala doploviti do Omana i Egipta. U ponedjeljak ujutro na brodu je izbio požar koji je brzo ugašen, ali je oštetio generatore.

Kruzer je u vlasništvu iste tvrtke koja je vlasnica i Coste Concordije, kruzera koji se prošlog mjeseca nasukao nedaleko od talijanske obale pri cemu je poginulo 25 osoba. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter