Concordia: Istraga se širi, ronioci izvlace tijela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ronioci su u cetvrtak nastavili operaciju izvlacenja iz olupine broda Concordia cetiri od ukupno osam tijela pronadenih u srijedu kada je istraga za nesrecu što se u sijecnju dogodila kod otocica Giglio proširena na još sedam osoba, javljaju talijanski mediji.

Pošto su u srijedu ronioci izvukli iz olupine cetiri tijela, medu njima i petogodišnje djevojcice Dayane, morali su prekinuti operaciju zbog nemirnog mora, piše talijanska agencija Ansa.

Zbog izvlacenja novopronadenih tijela u srijedu je prekinuta operacija ispumpavanja goriva iz olupine luksuznog kruzera s 4.229 putnika i clanova posade nasukanog 13. sijecnja.

Agencija Ansa prenosi da su u cetvrtak ekipe ponovno ušle u olupinu broda kako bi izvukle cetiri druga tijela pronadena ispod mosta 4, a mjesto su locirale prema sjecanjima preživjelih putnika.

Zbog nesrece broda dosad je bio optužen samo kapetan broda Francesco Schettino, a u srijedu je istraga proširena na još sedam osoba, cetiri clana posade kruzera i tri clana službe na kopnu, rekao je za novinsku agenciju AFP glasnogovornik kompanije Costa Crociere koja je vlasnik broda.

Medu njima se spominje Manfred Ursprunger, izvršni potpredsjednik Coste i Roberto Ferrarini, voditelj odjela za krizna stanja u kompaniji. Istraga protiv njih vodi se za umorstvo iz nehaja, za brodolom i propuste u komunikaciji s luckim vlastima.

Medu clanovima posade istragom su obuhvaceni dozapovjednik broda Robert Bosio i tri brodska casnika, medu kojima je jedna žena, rekli su izvori.

U nesreci broda koji nazivaju Titanicom 21. stoljeca, poginule su 32 osobe, a dosad su pronadena 25 tijela. Još se sedam smatra nestalima i pretpostavlja se da su ta tijela u trupu broda.

Ansa dodaje kako je zbog izvlacenja novopronadenih tijela u srijedu prekinuta operacija ispumpavanja goriva iz olupine, no da ce ponton tvrtke SmitNeri biti u pripravi kako bi se nastavila operacija ispumpavanja cim ronioci završe svoj posao.


Podijeli: Facebook Twiter