Obama: Šovinist sam, želim da Amerika ima najbolje stvari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americki predsjednik Barack Obama uporabio je novu etiketu da bi sebe opisao u kampanji za ponovni izbor u Bijelu kucu, nazivajuci se šovinistom.

- Ja sam šovinist, rekao je Obama pred oko 450 pristaša, od kojih je svatko platio najmanje 1.000 dolara ili više za ulaznicu na prijem u hotelu Bellevue u Everettu, u saveznoj državi Washington.

- Želim da Amerika ima najbolje stvari. Ne želim ici u Kinu i vidjeti da su njihove zracne luke bolje od naših, ili ici u Europu i vidjeti da su njihove željeznice brže od naših, rekao je Obama, izvijestila je TV mreža ABC News.

Za financiranje tih "najboljih stvari" Obama je kazao da ce nastaviti tražiti od najbogatijih Amerikanaca, posebno od milijunaša i milijardera, da "plate svoj pošteni udio". "Da bismi svi mi uspjeli, moramo medusobno ulagati u uspjeh drugih", objasnio je.

Obama je to izjavio u petak, na osmom i završenom skupu prikupljanja donacija u okviru trodnevne turneje po Zapadnoj obali, na kojoj je prikupio osam milijuna dolara za kampanju 2012. Samo u petak prikupljeno je 1,6 milijuna dolara.

"Ovi izbori nece biti tako seksi kao oni 2008. Moja kosa je više sijeda. Dobio sam malo ogrebotina i modrica, iako još uvijek mogu pjevati", rekao je Obama, aludirajuci na trenutak kada je zapjevao pjesmu Ala Greena na sijecanjskom skupu donatora u Harlemu.

- Ali moram vam reci, ulozi su puno veci nego u 2008. i morat cemo napornije raditi nego zadnji put, rekao je.


Podijeli: Facebook Twiter