Hillarry Clinton odlazi iz visoke politike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton je na susretu s State Departmenta najavila da nece ostati na položaju ako predsjednik Barack Obama na izborima osvoji još jedan mandat, rekavši da je nakon dva desetljeca spremna otici iz "visoke americke politike", izvijestili su u petak americki mediji.

"Mislim da sam jasno rekla da cu sigurno ostati dok predsjednik nekoga ne imenuje i tranziciju bude moguce obaviti", rekla je Clinton u cetvrtak u razgovoru s djelatnicima State Departmenta povodom obljetnice objave strategije njenog ministarstva koju smatra kljucnom ostavštinom njenog mandata prvog americkog diplomata. "No mislim da je nakon 20 godina, a bit ce 20, u visokoj americkoj politici i svih izazova koji s time dolaze, vjerojatno dobra zamisao sagledati koliko sam umorna", rekla je Clinton.

Clinton je ranije u mnogim intervjuima rekla da ce odslužiti samo jedan mandat kao Obamina državna tajnica. Ona je rekla da voli taj posao ali da su joj stalna putovanja postala fizicki iscrpljujuca, te da je vec dugo vremena željela promicati unaprijedenje uvjeta za žene i djecu, pisati i putovati.

"Zanima me toliko mnogo stvari, vratiti se privatnom životu, provoditi vrijeme citajuci i pišuci, možda poucavajuci, i osobna putovanja, a ne ona na koja sa sobom vodim par stotina ljudi", rekla je prošle godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter