Casnik ozlijeden nožem se oporavlja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lošinjska plovidba u subotu je izvijestila da je rano ujutro po lokalnom vremenu u Bengalskom zaljevu, na sidrištu Chittagong u Bangladešu, pokušana pljacka broda Hana u njihovom vlasništvu te da je jedan pomorac ozlijeden.

"U pokušaju pljacke našeg broda ozlijeden je 30-godišnji pomorac M. Š., drugi casnik palube", stoji u priopcenju Lošinjske plovidbe-Brodarstvo d.o.o. U njemu se dodaje da je pomorac primio pomoc u medicinskom centru Chittagong zbog ranjavanja nožem te da je izvan životne opasnosti.

Razbojnici su se na brod, usidren pred lukom, popeli u subotu oko tri sata ujutro, s namjerom da opljackaju spremište brodske opreme, ali ih je tijekom rutinskog obilaska broda uocio ozlijedeni pomorac, drugi casnik palube na Hani, i alarmirao ostatak posade. Dan je znak za uzbunu, clanovi posade na dužnosti krenuli su se povlaciti u nadgrade, sukladno uputama kompanije za slicne situacije, u bijeg su se dali i pljackaši, no jedan od njih pri tom je bacio nož i pogodio ga.

- Drugi casnik prebacen je nakon napada u bolnicu, gdje je i operiran. Stanje mu je stabilno i izvan je životne opasnosti. Po operaciji prebacen je u jednu privatnu kliniku u Chittagongu, gdje se oporavlja. Uspio se telefonom javiti obitelji, s kojom smo i mi u stalnom kontaktu. Prema rijecima tamošnjih lijecnika, oporavak ce trajati najmanje dva dana, tako da je još prerano govoriti kada bi se mogao vratiti kuci, kazao je Zlatko Mokovic, predsjednik uprave Lošinjske plovidbe.

Brod Hana u Chittagong je doplovio iz Južne Koreje s teretom cementnog klinkera, a Mokovic istice kako u toj luci do sad nije bilo slicnih incidenata.

- O napadu su obaviještene i bangladeške vlasti, a tamošnja policija takoder je ostala iznenadena napadom na brod na sidrištu kakav se, tvrde, u njihovoj luci vec dugo nije dogodio, kaže Mokovic.

Nitko od ostalih clanova posade broda pod zapovjedništvom kapetana Josipa Hrvatina u napadu pljackaša nije ozlijeden pa ce Hana, po završetku iskrcaja tereta nastaviti putovanje prema ranije utvrdenom rasporedu. (Hina, M. GLAVAN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter