Zabranjen alkohol u srbijanskom parlamentu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni tajnik srbijanskog parlamenta Veljko Odalovic zabranio je uživanje i posluživanje alkoholnih pica u kaficu i restoranu u zgradi parlamenta, kao i unošenje i držanje alkohola u toj instituciji, objavio je u cetvrtak beogradski dnevnik "Press".

Ta je odluka, kako piše list, na snagu stupila u srijedu i odnosi se na sve zaposlene u parlamentu, a uz zabranu unošenja i konzumiranja alkohola, njom se zabranjuje i ulazak u parlament osobama pod utjecajem alkohola.

List doznaje da je povod toj odluci glavnog tajnika bilo pretjerano opijanje zaposlenih u parlamentu uoci Nove godine. Podsjeca se da je konzumiranje i dolazak na posao u alkoholiziranom stanju u državnim institucijama zakonom strogo zabranjeno.

Po mišljenju psihologa Žarka Trebješanina, zabrana je uvedena zbog postojanja velikog problema opijanja na radnom mjestu u najvišoj zakonodavnoj instituciji.

"Najgore od svega je što sve to u skupštini vjerojatno ima i mnogo vece razmjere nego što mi to možemo zamisliti", kazao je Trebješanin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter