New York: Zapaljive bombe na islamski centar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Islamski vjerski centar, obližnja trgovina koju drže muslimani i dvije stambene zgrade bile su u nedjelju na meti zapaljivih bomba u cetvrti Queensu u New Yorku, što je osudio gradonacelnik Michael Bloomberg.

Glasnogovornik njujorške policije rekao je da su na zgradi Zaklade imama Al-Hoeja oštecena vrata molotovljevim koktelom.

Zaklada koja tvrdi da je najveca organizacija šijitskih muslimana u svijetu, piše na svojoj internetskoj stranici da su na njezina ulazna vrata bacene zapaljive bombe, ali da pritom nitko nije stradao.

Zapaljiva bomba bacena je i na obližnju trgovinu koju, po izvoru bliskom istrazi, drže muslimani. Posuda sa zapaljivom tekucinom bacena je i na privatnu stambenu zgradu koju za svoje vjerske obrede koriste hindusi.



U drugom požaru teško je oštecena još jedna stambena zgrada iz koje su se stanari, kršcani, uspjeli spasiti, izvijestila je policija koja sumnja da je rijec o podmetnutom požaru, ali nema dokaza o njegovoj povezanosti s drugim požarima.

Gradonacelnik Michael Bloomberg rekao je u priopcenju da ti kriminalni incidenti "nisu u skladu sa ugledom New Yorka koji zajedno želimo stvoriti", dodajuci da policijska istraga pokušava utvrditi jesu li požari povezani s drugim slicnim izgredima izvan New Yorka.


Podijeli: Facebook Twiter