Policija izbacuje prosvjednike s Wall Streeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija za suzbijanje nereda pocela je u utorak ujutro izbacivati prosvjednika pokreta "Zauzmi Wall Street" iz parka Zuccotti, financijske cetvrti New Yorka, javlja Reuters i podsjeca da su prosvjednici tamo utaboreni od rujna.

Ured gradonacelnika Michaela Bloomberga priopcio je da prosvjednici moraju "privremeno napustiti" park i ukloniti svoje šatore i cerade. Prosvjednici su kazali da je stotine policajaca na terenu i da je izbacivanje prosvjednika iz parka u tijeku. Gradske vlasti tvrde da ce se prosvjednici moci vratiti nakon što se park ocisti.

Prosvjednici su poceli kampirati u Zuccotti parku 17. rujna kako bi kontinuirano izrazili svoje nezadovoljstvo financijskim sustavom koji ide na ruku bogatima i korporacijama. Policija je priopcila da su im gradske vlasti naložile izbacivanje prosvjednika iz parka jer njihova stalna prisutnost predstavlja rizik po sigurnost, odnosno zdravstveni i požarni rizik. Na lokaciju kampa poslane su sanitarne službe u akciju cišcenja. (Hina/Reuters/BBC)


Podijeli: Facebook Twiter