VIDEO: Deset poginulih u lancanom sudaru u V. Britaniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje deset osoba je poginulo, a više od 40 je ozlijedeno u teškoj prometnoj nesreci koja se u petak navecer dogodila na autocesti M5 u Engleskoj, nedaleko od Somerseta, javlja BBC.

Glasnogovornik policije u Tauntonu kazao je da se kod njih nalazi 16 žrtava ove nesrece koje su preživjele niz ozljeda. Navodno je još nekoliko ljudi u meduvremenu preminulo, ali se tocan broj ne navodi.

U sudaru je sudjelovalo cak 26 vozila, dvadeset osobnih automobila i šest kamiona, od kojih su neki nakon sudara eksplodirali ili se zapalili. Vatrogasci su putnike oslobadali iz vozila, a glasnogovornik lokalnih policajaca je kazao da je to najgora nesreca koju je ikada vidio.



Policijski službenik je kazao da se kolona automobila koja je sudjelovala u nesreci pretvorila u masovnu vatrenu kuglu.

Jedan od svjedoka, koji je snimio sudar mobitelom, kaže da je vecina vozila gorjela duže vrijeme, a da su neki u potpunosti izgorjeli.

Svi koji su se u tome trenutku našli blizu mjesta nesrece opisuju dim i plamen te eksplozije koje su se cule. Stravicne su to slike, kažu, koje ce teško zaboraviti.

Uzrok nesrece još uvijek nije službeno poznat, ali se pretpostavlja da je glavni krivac brzina neprilagodena uvjetima na cesti koja je bila mokra od jake kiše, a vidljivost je znatno smanjena zbog magle.

Nesreca se dogodila u petak oko 20.30 sati, a 28 kilometara autoceste još uvijek je zatvoreno za promet i otvaranje se ocekuje tek veceras.


Podijeli: Facebook Twiter