Mladic pod paskom lijecnika, price o kolapsu izmišljene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Haaški sud u utorak je potvrdio da je bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladic "pod medicinskim tretmanom", ali je demantirao pisanja tiska iz regije da je Mladic prošlog tjedna kolabirao te da je nakon toga oživljavan.

"Neki mediji prenijeli su izvještaje da Mladic ima upalu pluca. Potvrdujem da je on trenutno pod medicinskim tretmanom, ali nisam u mogucnosti otkriti prirodu tog tretmana", navodi se u priopcenju glasnogovornice Suda Nerme Jelacic u kojem se vezano uz navode da je Mladic tjedan ranije kolabirao, istice da su "oni potpuno netocni".

Jelacic dodaje da te "neosnovane spekulacije ne mogu ni na koji nacin biti dovedene u vezu sa zdravstvenim stanjem zbog kojeg je danas pod medicinskim tretmanom". Mladicev beogradski odvjetnik Miloš Šaljic u ponedjeljak je srbijanskoj agenciji Tanjug kazao kako je njegov branjenik obolio od upale pluca te je iz pritvora prebacen u bolnicu.

Mladic se na prošlotjednoj statusnoj konferenciji održanoj u cetvrtak poslijepodne požalio na probleme s bubrežnim kamencima. Mladic je pred Haaškim sudom optužen za genocid u BiH.

Glavni tužitelj Medunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz najavio je da ce sudenje bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba biti ubrzano no nije potvrdio da je razlog tome loše Mladicevo zdravstveno stanje.

"Tužiteljstvo ce uciniti sve što može kako bi sudenje bilo ekspeditivno. U dogledno vrijeme podnijet cemo podneske radi ubrzanja postupka", izjavio je Brammertz kako ga u utorak citira sarajevski "Dnevni avaz". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter