Amanda Knox vratila se kuci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka studentica Amanda Knox vratila se u Seattle u utorak, gdje je oduševljeno docekana dan nakon što je prizivni sud u Italiji oslobodio nju i njezinog talijanskog prijatelja krivnje za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher i pustio je iz zatvora gdje je provela cetiri godine.

Docekana pljeskom i oduševljenim povicima, Knox (24) je plakala u zracnoj luci i rekla da je presretna te zahvalila svima koji su u nju vjerovali i branili je tijekom procesa.

Knox je plakala i u ponedjeljak na prizivnom sudu u Italiji koji je odbacio presudu nižeg suda gdje je bila osudena na 26 godina zatvora kada je proglašena krivom za ubojstvo 21-godišnjice Kercher s kojom je dijelila stan.

Prizivni sud oslobodio je krivnje i pustio na slobodu i njezinog bivšeg decka Rafaela Sollecita te je u zatvoru ostao samo Rudy Guede iz Obale Bjelokosti kao jedina osoba osudena za ubojstvo.

Tijelo studentice Kercher pronadeno je s više od 40 uboda i razrezana grkljana u stanu koji je dijelila s Knox u Perugi. Njezina obitelj suzdržala se kritizirati Knox i Sollecita, no duboko je razocarana jer ne zna tko je krivac.

Talijanski tužitelj najavio je da ce se žaliti najvišoj sudskoj instanci, Vrhovnom prizivnom sudu, koji može revidirati tehnicke pogreške nastale tijekom procesa na nižim sudovima.

Ako bi Vrhovni sud odbacio presudu, vratio bi optužbe protiv Knox i tužiteljstvo bi moglo zatražiti njezino izrucenje iz SAD-a prema sporazumu dviju zemalja. Pravnici ocjenjuju da bi zahtjev za izrucenjem izazvao velik diplomatski prijepor.

Mediji u SAD-u prenose pak da bi Amanda Knox mogla zaraditi milijune odluci li napisati knijgu o zatvorskim danima, potpisati prava za snimanje filma ili televizijskog filma, održavati predavanja i sudjelovati u televizijskim emisijama.


Podijeli: Facebook Twiter