Abdic traži od vlasti BiH da mu preda Agrokomerc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnji celnik tvrtke Agrokomerc iz Velike Kladuše Fikret Abdic, koji u pulskom zatvoru izdržava kaznu zatvora od petnaest godina po presudi za ratne zlocine pocinjene na podrucju zapadne Bosne, zatražio je od vlasti Bosne i Hercegovine da mu preda upravljanje tvrtke Agrokomerc jer tvrdi da je u stanju obnoviti rad tog predratnog prehrambenog giganta.

Abdicev zahtjev i plan za obnovu Agrokomerca u Sarajevu je predstavila njegova kci Elvira Abdic-Jelenovic, koja je i zastupnica u Domu naroda parlamenta Federacije BiH, a nastupila je i u brojnim lokalnim medijima ne bi li dobila što širu potporu javnosti.

Neobican zahtjev proslijeden je na adrese stotina razlicitih institucija u BiH za koje Abdic smatra da bi mogle odluciti o sudbini gotovo potpuno propalog Agrokomerca.

"Predlažem da se meni kao idejnom tvorcu i realizatoru projekta Agrokomerca on preda da bismo pokrenuli proizvodnju i obnovili rad tog privrednog giganta", stoji u Abdicevoj poruci.

"Nije važno je li Fikret Abdic na slobodi ili ne. Važno je opredjeljenje države prema sudbini Agrokomerca", bio je komentar Abdic-Jelenovic na cinjenicu da je njen otac u zatvoru u jednoj državi, a vodio bi tvrtku u drugoj.

Ona je izrazila ocekivanje da ce hrvatsko pravosude usvojiti prijedlog Abdiceve obitelji da ga se pusti na slobodu prije izdržane cjelokupne kazne.


Podijeli: Facebook Twiter