FOTO: Obitelj i prijatelji oprostili se od Amy Winehouse

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rodbina, bliski prijatelji i suradnici pjevacice Amy Winehouse odali su u utorak u Londonu posljednju pocast britanskoj pjevacici na sprovodu bez kamera i fotoaparata, upravo suprotno onome kako je ta diva soula živjela.

Mjesto i vrijeme posljednjeg ispracaja držani su u tajnosti da bi se sacuvao privatni karakter ceremonije. Medutim, obožavatelji i fotografi okupili su se duž puta koji je vodio do groblja Edgwarebury, kao i ispred njega.



Tijelo Amy Winehouse pronadeno je u subotu u njezinoj kuci u Camdenu, u sjevernome dijelu Londona. Pjevacica se godinama borila s drogom i alkoholom. Obdukcijom još nije ustanovljen uzrok smrti, a policija ceka nalaze toksikoloških pretraga koji bi trebali biti gotovi za dva do cetiri tjedna.

Medu okupljenima na posljednjem ispracaju bili su Amyin bliski suradnik Mark Ronson, televizijska zvijezda Kelly Osbourne s frizurom u stilu Amy Winehouse, kao i George Michael.



Amyin otac Mitch Winehouse obratio se posljednji put svojoj kceri rijecima: "Laku noc, moj andele, lijepo spavaj. Tvoji tata i mama vole te više nego ikada".

Nakon molitvi na engleskom i hebrejskom, obitelj i prijatelji otpjevali su najdražu pjesmu Amy Winehouse, "So Far Away" Carole King. Amy Winehouse potom je kremirana.



"Nadam se da je sada našla mir", napisao je George Michael na Twitteru.

Amy Winehouse postala je poznata 2003. debitantskim albumom "Frank" koji je nominiran za nagradu Mercury a 2006. stekla je svjetsku slavu albumom "Back to Black" koji je dobio pet Grammyja.


Podijeli: Facebook Twiter