Paravinja nije ubio djevojku u BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini objavilo je da su na temelju analize DNK uzorka uzetog od Dragana Paravinje odbacene sumnje da je on povezan s ubojstvom 21-godišnje djevojke iz Sanskog Mosta pocinjenim 2004. godine.

"DNK nalaz Dragana Paravinje uzet po nalogu Županijskog suda u Bihacu je negativan", pojašnjeno je u priopcenju tužiteljstva dostavljenom medijima. Ranije ovog tjedna policijski istražitelji ispitali su u zatvoru "Kula" u Istocnom Sarajevu Paravinju zbog sumnje da bi on mogao biti povezan s ubojstvom djevojke Amine Šabanagic koja je zadavljena.

Taj slucaj nikada nije zakljucen jer pocinitelj nije otkriven, a policiju je na sumnju navela cinjenica da je Šabanagic ubijena na isti nacin na koji je Paravinja opisao ubojstvo Antonije Bilic u prvom iskazu danom istražiteljima nakon uhicenja kod Srpca u BiH u lipnju. Stoga je uzet i uzorak Paravinjina DNK-a kako bi se on usporedio s uzorkom pronadenim na mjestu umorstva Amine Šabanagic, no analiza je pokazala da se ti uzorci ne podudaraju.

"Osumnjiceni Dragan Paravinja ne može se dovesti u vezu s ubojstvom Amine Šabanagic", potvrdilo je tužiteljstvo u Bihacu. Paravinji bi u petak u Sokolcu trebala biti izrecena presuda po optužnici koja ga tereti za kazneno djelo pokušaja silovanja jedne djevojke pocinjeno 2002. godine. Optužba je zatražila maksimalnu zatvorsku kaznu od deset godina, a obrana oslobadanje ili eventualno izricanje uvjetne osude.


Podijeli: Facebook Twiter