Nesreca na Volgi: Broj mrtvih 104

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potvrdeni broj mrtvih u nesreci izletnickog broda Bulgaria, koji je potonuo u nedjelju na rijeci Volgi u Tatarstanu, porastao je na 104 nakon što su ronici u srijedu izvukli još dva mrtva tijela, javljaju ruski mediji pozivajuci se na ministarstvo za izvanredne situacije.

"Do sada su pronadena 104 mrtva tijela. Na površinu su izvucena tijela jedne žene i djeteta", priopcila je služba za odnose s javnošcu ruskog ministarstva za izvanredne situacije.

Na brodu, koji je korišten za turisticko krstarenje po Volgi iako nije imao dozvolu za to, bilo je 208 osoba, medu kojima oko 60 djece. Dopušteni broj putnika i clanova posade tog broda bio je 140. Nadena su tijela 64 žene, 19 muškaraca i 21 djeteta. Spašeno je 79 ljudi, a 25 osoba se još vodi pod nestalima iako se strahuje da su se i oni utopili.

Rusija je pokrenula istragu ne samo protiv osoba koje se smatraju odgovornima za tu nesrecu, vec ce kazneno goniti i kapetane dvaju brodova koji su prolazili mjestom nesrece i nisu se zaustavili i pomogli. Uzrok nesrece se istražuje, a vjeruje se da se radi o tehnickoj neispravnosti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter