Deset civila ubijeno u napadu na hotel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje desetoro afganistanskih civila ubijeno je u utorak kasno navecer u kabulskom hotelu Intercontinental u napadu teško naoružanih talibanskih pobunjenika i bombaša samoubojica, izvijestili su u srijedu afganistanski dužnosnici, navodeci da su u borbi koja je potrajala više od dva sata ubijeni napadaci a da su se bombaši samoubojice raznijeli.

"Najmanje desetero civila, medu kojima su i zaposlenici hotela ubijeno je u napadu koji su izvela šestorica bombaša samoubojica", rekao je nacelnik krim odjela kabulske policije Mohammad Zahir. Kazao je takoder da su ranjena tri policajca.

Napad je izveden u zapadnom dijelu Kabula u jednom od glavnih hotela afganistanske prijestolnice u kojem uglavnom odsjedaju zapadnjaci. Glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova Sediq Sediqqi rekao je da je u napadu sudjelovalo šest ili sedam pobunjenika i da su svi ubijeni. Ranije je naveo da su najmanje dvojica napadaca ubijena a da su se cetvorica bombaša samoubojica raznijela u hotelu.

Mediji navode, pozivajuci se na afganistanke dužnosnike, da je najmanje šestero talibanskih samoubojica napalo hotel, što je dovelo do borbe u koju su se ukljucili i helikopteri NATO-ovih mirovnih snaga u Afganistanu (ISAF).

Dva helikoptera zapucala su i ubila tri pobunjenika, ukljucujuci i bombaša samoubojicu koji su bili na krovu hotela, izvijestio je glasnogovornik NATO-a u Afganistanu Tim James, navodeci da je paljba odjekivala iz unutrašnjosti hotela. Svjedoci su, navodi Reuters, culi najmanje sedam eksplozija koje su odjeknule tijekom sukoba popracenog paljbom iz vatrenog oružja.

Glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid izvijestio je da je nekoliko boraca islamisticke skupine napalo hotel u kojem su navodno afganistanski i zapadnjacki dužnosnici razgovarali o pitanjima sigurnosti.


Podijeli: Facebook Twiter