Prevrnuo se helikopter s hrvatskim vojnicima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom provedbe redovne zadace u medunarodnoj operaciji ISAF u Afganistanu u srijedu u 9.05 sati po hrvatskom vremenu došlo je do prevrtanja helikoptera Afganistanske narodne armije (ANA) u kojem su se nalazila i dva pripadnika 17. hrvatskog kontigenta (HRVCON) – pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzracne obrane (HRZ i PZO), pri cemu je jedan hrvatski vojnik zadobio lakšu ozlijedu noge, priopceno je iz MORH-a.

Hrvatski casnik i docasnik su s još dvoje putnika iz helikoptera odmah pregledani u americkoj vojnoj bolnici u bazi na istoku Afganistana. Kod docasnika je ustanovljena lakša ozljeda noge (vanjska ogrebotina na koljenu), dok kod casnika nisu ustanovljene ozljede, stoji u priopcenju. Obojica su nakon pregleda otpušteni iz bolnice, a tijekom dana ce biti prebaceni u maticnu bazu u Kabulu gdje ce nastaviti s provedbom redovitih zadaca.

Do prevrtanja helikoptera ANA-e, kojim je upravljao pilot pripadnik ISAF-a iz države clanice NATO-a, došlo je tijekom slijetanja u ISAF bazu na istoku Afganistana izmedu Kabula i Jalalabada, a u istom se nalazilo pet pripadnika snaga ISAF-a, tri pripadnika ANA-e i prevoditelj. O uzrocima pada Ministarstvo obrane RH ce izvijestiti po zaprimanju istih od strane ISAF-a, kaže se na kraju priopcenja.


Podijeli: Facebook Twiter