Ratko Mladic stigao u Haag

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Haaški optuženik Ratko Mladic stigao je u utorak navecer u pritvorsku jedinicu Haaškoga suda u Scheveningenu, potvrdila je glasnogovornica Medunarodnoga suda za ratne zlocine u bivšoj Jugoslaviji (ICTY). U priopcenju ICTY-ja kaže se da ce datum prvog pojavljivanja pred sudom biti naknadno objavljen.

Mladicevo izrucenje pocelo je nakon što je srbijanska ministrica pravosuda Snežana Malovic potpisala nalog za ekstradiciju buduci da je prethodno odbijena žalba Mladiceva odvjetnika na rješenje suda o ispunjenosti uvjeta za njegovo izrucenje koje je sud donio nakon što je u petak završio saslušanje Mladica.



Mladic je uhicen u cetvrtak u vojvodanskom selu Lazarevu, nakon cega je prebacen u pritvorsku jedinicu beogradskog Posebnog suda.

Nekadašnjega vojnog zapovjednika bosanskih Srba Ratka Mladica Haaški sud tereti za ratne zlocine i zlocine protiv covjecnosti, ukljucujuci i genocid.

Mladic je, zajedno s bivšim celnikom bosanskohercegovackih Srba Radovanom Karadžicem, koji je uhicen u Srbiji u srpnju 2008. i kojemu se sudi u Den Haagu, optužen za genocid u Srebrenici 1995. zbog pokolja osam tisuca muslimana i zbog 43-mjesecne opsade Sarajeva.


Podijeli: Facebook Twiter