Srušio se avion koji je poletio s Lošinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Laki avion "piper" koji je poletio iz Hrvatske prema Azurnoj obali srušio se u subotu oko podneva u Stella Coroni nedaleko od talijanskog grada Savone.

Informaciju o nesreci prenose talijanski mediji, a Dinko Vodanovic, hrvatski inspektor za zrakoplovne nesrece, potvrdio nam je da je letjelica njemacke registracije poletjela oko 10 sati iz zracne luke u Malom Lošinju.

"Kontrola leta na Lošinju ima informaciju o najavljenoj ruti leta ovog zrakoplova prema zracnoj luci u Cannesu u Francuskoj, no identitet putnika za sada nam nije poznat", doznajemo od Vodanovica.

Na mjestu nesrece pronadeni su ostaci letjelice te dva karbonizirana tijela zbog cega utvrdivanje njihovog identiteta nije odmah bilo moguce.

Alarm o mogucoj nesreci dali su djelatnici kontrolnog tornja aerodroma u Genovi koji su izgubili kontakt s njemackom letjelicom što je stigla iz Hrvatske, a trebala je produžiti prema Cannesu. Nešto kasnije policija je dobila informacije stanovnika mjesta Stella koji su vidjeli pad "pipera".

Istražitelji za sada nisu utvrdili jesu li padu ovog lakog aviona kumovali vremenski uvjeti ili se pak radilo o tehnickom kvaru. No, buduci da su mještani primijetili da iz aviona koji se u iducem casu srušio suklja vatra, vjerojatnije je da je rijec o kvaru.


Podijeli: Facebook Twiter