Ducan sa stogodišnjom tradicijom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šetnja Trstom može postati i prilika za korisna tržišna zapažanja na granici s, nazovimo ju, tržišnom arheologijom. Jer tko se danas još brije starim britvama i žiletima te koristi kist za brijanje uz specijalni sapun? Ipak je rijec o skupocjenom sportu za koji malo tko ima vremena.

Velike svjetske kompanije poput Gillettea ili Willkinsona vode pravi istraživacki rat pa iz godine u godinu izbace na tržište nove žilete za jednokratnu uporabu uz skupu i temeljitu promidžbu jer današnji potrošaci padaju na izgled.

Ipak, gospodin Aldo Zanne, vlasnik malog ducana u Mazzinijevoj ulici, od 1950. ustraje u prodaji klasicnih britvica, kistova i ostalog pribora za brijanje i veli da od toga može pristojno živjeti.

"S paketom od deset žileta marke Solingen brijem se gotovo cetiri mjeseca pa mogu dokazati da je klasican nacin daleko jeftiniji. Istina, kist sacinjen od jazavceve dlake košta puno, oko 100 eura, ali traje cijeli život. To vrijedi i za nosac žileta marke Mercur Solingen - ja koristim jednu te istu mašinicu od prosinca 1950.", kaže.

Ducan kontinuirano radi od 1903., a on je u njemu poceo raditi kao šegrt kod bivših vlasnika austrijskog porijekla krajem cetrdesetih godina prošlog stoljeca.


Podijeli: Facebook Twiter