Hrvatska bez poraza u cetvrtfinale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je rijec o rukometašima, drugi krug natjecanja na Europskom prvenstvu u rukometašima na pijesku protjece prema ocekivanja. U prvoj skupini drugog dijela EP-a s našim rukometašima su i pobjednici svoje skupine iz prednatjecanja Rusi, s kojima smo se ogledali na zatvaranju cetvrtog dana, a do tada je i jedna i druga momcad imala stopostotni ucinak.

Hrvatski su rukometaši odigrali sjajnu partiju protiv Rusa u trenutku kada je bilo najpotrebnije. Samo uvodni dio prvog poluvremena Rusi su unatoc tri obrane Totica imali prednost od 6:4, a onda je sve otišlo na stranu kockastih serijom pogodaka Hrvoja Biuklica i njegova imenjaka Horvata Cvebe za nedostižnih 14:8, odnosno 20:14 poslije prvih 10 minuta igre.

U nastavku smo gledali još upecatljiviju igru naših, odnosno nemoc ruske reprezentacije koja nije imala rješenja za carolije pobjednika tako da je Andro Vladušic ponovno bio najubojitiji strijelac ogleda s dvanaest, Biuklic s deset te Horvat, ?ikic i Juric po šest pogodaka za uvjerljivu riješenu i drugu dionicu (20:9), trijumf i prvo mjesto u skupini što im donosi današnji cetvrtfinalni ogled protiv Srbije u 11 sati.

Rukometaši su s tri pobjede stali pred ruske gorostase, nakon neupitnih uspjeha protiv Ukrajinaca, Danaca i Turaka. Turska momcad bila je tek sparing-partner za topništvo Hrvatske vrste (11:22, 17:22), mada i Igor Totic nije ostao besposlen, štoviše ispunio je uobicajenu kvotu njemu svojstvenih obrana, dok su se golgeterski tko zna koji put pokazali dvojac Hrvoja - Biuklic (14), i Horvat (8), potonji više iz drugog plana te ?ikic s osam pogodaka.

Kao uvod u cetvrti dan rukometašice Hrvatske su u jutarnjim satima bez veceg napora pobijedile Turkinje s 2:0, što je trebalo biti zagrijavanje za ispit s Dankinjama. Jelena Vidovic (6) i Marina Bazzeo (8) su odradile glavninu posla na planu ucinkovitosti za 17:12 nakon prve etape dvoboja, dok je drugo poluvrijeme uz seriju pogodaka spomenutih igracica i Vlatke Šamarinec (8) završilo 15:9.

U drugom nastupu kockaste su neocekivano prokockale priliku za novi uspjeh. Imale su prednost 4:1, a onda su suparnice napravile preokret održavajuci minimalnu prednost, da bi Ivana Lovric pet sekundi prije kraja sve vratila na stranu svoje ekipe za minimalnih 11:10 nakon prvih deset minuta igre.

Koliko se ozljeda virtuozne Jelene Vidovic u drugoj minuti nastavka odrazila na igru djevojaka Mateje Brezic, teško je reci, makar su sredinom drugog dijela susreta imale vodstvo od 9:5 da bi preostali dio dvoboja bio u znaku slabe ucinkovitosti za 15:13 Dankinja i izjednacujucih 1:1 u setovima, nakon cega su Dankinje slavile u "shoot outu". Iznova je Marina Bazzeo bila najucinkovitija s 11, Ivana Lovric s 10 te Filipa Ackar sa šest i Jelena Vidovic s pet pogodaka, iako je igrala cak i manji dio prvog poluvremena.

Danas u cetvrtfinalu u 10 sati Hrvatska igra protiv Španjolske.


Podijeli: Facebook Twiter