Cilic u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski tenisac Marin Cilic drugu ce godinu zaredom igrati u finalu ATP turnira Croatia Open u Umagu. U polufinalu je svladao prošlogodišnjeg pobjednika Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova sa 7:5, 6:2 nakon sat i 21 minute igre.

Cilic je tako uspio uzvratiti Dolgopolovu za poraz u prošlogodišnjem finalu Umaga kada je Ukrajinac bio uspješniji sa 6:4, 3:6, 6:3. U nedjeljnom finalu od 20 sati Cilic ce igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa.

Cilic je do svog treceg finala ove godine, nakon Münchena (poraz) i Queen'sa (pobjeda), stigao usprkos samo 44 posto ubacenog prvog servisa, a veliku pomoc imao je u suparniku koji je napravio mnoštvo neprisiljenih pogrešaka.

Dolgopolov je odlicno otovrio susret, poveo s 3:1, ali tada je poceo griješiti i dopustio Cilicu povratak u susret. Naš je igrac u prvom setu cak tri puta uspio oduzeti servis Ukrajincu te se spasiti iz situacije kada je gubio s 4:5 uz servis Dolgopolova. U prvom je setu Cilic imao samo cetiri neprisiljene pogreške, a Dolgopolov 20.

U drugom setu Cilic je oduzeo servis Dolgopolovu za vodstvo od 2:0, tu je prednost držao do 5:2, a tada je ostvario još jedan break i tako okoncao susret.

U karijeri je Cilic osvojio sedam ATP turnira, ali niti jedan na zemljanoj podlozi. U nedjelju ce u Umagu imati cetvrti pokušaj. Dosad je gubio dva puta u Münchenu (2010., 2012.) i jednom u Umagu (2011.).

Ako osvoji Umag, Cilic ce postati tek drugi hrvatski igrac pobjednik našeg najstarijeg ATP turnira. Dosada je to uspjelo samo Goranu Prpicu 1990. godine.


Podijeli: Facebook Twiter