Cilic u polufinalu ATP-a u Queen's Clubu, Dodig poražen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenisac Marin Cilic plasirao se u polufinale ATP turnira u londonskom Queen's Clubu nakon što mu je Tajvanac Yen-Hsun Lu predao cetvrtfinalni susret pri vodstvu našeg tenisaca 6:4, 2:0.

Cilic je lošije krenuo u dvoboj, izgubio svoj prvi servis-gem, ali taj je zaostatak odmah uspio nadoknaditi, a u nastavku prvoga seta još jednom oduzeti servis Tajvancu i tako riješiti prvu dionicu u svoju korist sa 6:4.

Nakon što je pocetkom drugog seta Cilic stigao do breaka prednosti, Lu, koji je ranije u petak morao odigrati susret 3. kola protiv Srbina Janka Tipsarevica, nije mogao nastaviti, te je predao.

Cilicu je ovo drugi prolazak u polufinale ove godine, nakon što je prije mjesec i pol dana u Muenchenu stigao do finala.

U polufinalu ce Cilic igrati protiv Amerikanca Sama Querreya, pobjednika turnira u Queens'su prije dvije godine.

Ivan Dodig
nije se uspio plasirati u polufinale, bolji od njega bio je Amerikanac Sam Querrey sa 7:5, 3:6, 6:3 nakon sat i 31 minute igre.

Bio je ovo drugi medusobni dvoboj Dodiga i Querreya i druga pobjeda Amerikanca. Zanimljivo, oba su puta igrali na travnatoj podlozi, prvi put u 2. kolu Wimbledona prije dvije godine.

Dodigu je nastup u cetvrtfinalu Queen's bilo drugo cetvrtfinale ove godine, do sada je u tu fazu natjecanja stigao samo prije cetiri i pol mjeseca u Zagrebu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter