Ana Jelušic više nece skijati

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ana Jelušic (25) objavila je u subotu na konferenciji za novinare da zbog zdravstvenih problema završava skijašku karijeru.

- Skijanje je moja najveca ljubav, ali zdravlje je ipak važnije. Uz sve napore u godinu dana, u kojoj nisam skijala, moje zdravstveno stanje nije se popravilo i zato sam donijela ovu odluku.

Gotovo 20 godina sam vezana uz skijanje, a posljednjih deset sam bila u vrhunskom skijanju i, kada vec ne mogu nastaviti tim putem, sretna sam što mogu i dalje svoju energiju usmjeravati u nešto meni blisko, kazala je i najavila da ce karijeru nastaviti radom u Medunarodnom olimpijskom odboru (MOO) i Medunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS).

- Ana se vec 10-ak godina bori s astmom i cesto je proživljavala teške trenutke, prvenstveno na natjecanjima kada su napori i stres najveci, i teško ju je bilo gledati kako se muci s bolešcu, a možete zamisliti kako je tek bilo teško njoj koja je sve to proživljavala, rekao je direktor hrvatske skijaške reprezentacije Vedran Pavlek.

Po njegovim rijecima Ana zbog bolesti nije postigla bolje rezultate, ali je bila prva od naših skijaša koja se uz Janicu i Ivicu Kostelica popela na pobjednicko postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Ana Jelušic ostat ce usko povezana uz skijanje i sport jer ce tijekom ljeta nastaviti raditi u MOO-u u Lausanni u odjelu za skrb o sportašima, a u iduce dvije sezone u FIS-u ce obnašati dužnost medijskog koordinatora za alpsko skijanje, koju je vec sjajno obavljala tijekom prošle sezone.


Podijeli: Facebook Twiter