Hamilton dvaput najbrži u Sepangu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S dva slobodna treninga u petak je na stazi Sepang u Maleziji, na kojoj je temperatura dosezala i 45 stupnjeva, nastavljena sezona Formule 1.

Odnos snaga nije se previše promijenio u proteklih tjedan dana, pa su tako i u petak dominirali Mercedesovi bolidi, preciznije Lewis Hamilton koji je bio najbrži na oba slobodna treninga. Na prvom je najbližeg pratitelja, aktualnog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela ostavio iza sebe za više od pola sekunde, potom je slijedio dvojac iz Mercedesa, Nico Rosberg i Michael Schumacher, dok je petim vremenom odlicnu formu iz Australije potvrdio Romain Grosjean u Lotus-Renaultu.

Pobjednik VN Australije Jenson Button odvozio je samo 15 krugova zbog problema s curenjem ulja tijekom kojih je zabilježio deveto vrijeme, dok je još slabiji bio dvojac iz Ferrarija koji je zauzeo 13. (Massa) i 15. mjesto (Alonso) sa skoro dvije sekunde zaostatka za Hamiltonom.

Britanac za volanom McLaren-Mercedesa bio je najbrži i na drugom slobodnom treningu, njegov momcadski kolega Button odvozio je trece vrijeme, a dominaciju Mercedesa zaokružili Schumacher drugim te Rosberg cetvrtim mjestom. Malo se popravio Alonso koji je zauzeo šesto mjesto, stepenicu iznad Marka Webbera ciji je momcadski kolega Vettel zabilježio tek deseto vrijeme.

U subotu ce se u 6 sati voziti treci slobodni trening, dok ce u 9 sati poceti borba za startne pozicije za nedjelju utrku. (I. CEROVAC)

Kimi nazaduje, Red Bull "cist"
Kimi Räikkönen startat ce s pet mjesta niže pozicije od one koju u subotu bude osvojio na službenim kvalifikacijama, a razlog tome je promjena mjenjaca na njegovom Lotus-Renaultu. Što se tice optužbi upucene na racun Red Bullovih motora i navodnog kršenja pravilnika, iz FIA-e su javili da je sve u redu. Da podsjetimo, na osnovu audio snimaka u Mercedesu su posumnjali da vozaci Red Bulla kad podignu nogu s gasa ugase pet cilindara, dok je pravilima dozvoljeno gašenje samo njih cetiri, no detaljna analiza FIA-e nije pronašla dokaze koji bi to i potvrdili. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter