Hirscheru veleslalom, Kirchgasser slavila u slalomu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U završnici Svjetskog kupa u Schladmingu danas je u veleslalomu pobijedio 23-godišnji austrijski skijaš Marcel Hirscher, koji je ujedno osvojio mali kristalni globus za najboljeg veleslalomaša, te je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

I preostala dva mjesta na postolju u današnjoj utrci pripala su Austrijancima, drugi je bio Hannes Reichelt (+0,19), a trece mjesto osvojio je Marcel Mathis (+0,55).

Hirscher sada vodi u ukupnom poretku s 1.355 bodova, a slijedi Beat Feuz s 1.330. Treci je Aksel Lund Svindal s 1.131 bodom, a Ivica Kostelic ima 1.064 boda.

U završnici Svjetskog kupa u Schladmingu danas je u slalomu pobijedila austrijska skijašica Michaela Kirchgasser. Drugo mjesto pripalo je Slovakinji Veroniki Zuzulovoj (+0,12), a treca je bila najbolja slalomašica današnjice Austrijanka Marlies Schild (+0,51).

Današnji slalom nije odlucivao ni o cemu, jer je mali kristalni globus u ovoj disciplini vec osigurala Marlies Schild, dok je ukupna pobjednica Svjetskog kupa vec ranije postala Amerikanka Lindsey Vonn.

No, današnja utrka jedino je znacajna po tome što je Lindsey Vonn srušila rekord naše Janice Kostelic po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni Svjetskog kupa. Janica Kostelic je u sezoni 2005/2006. skupila 1.970 bodova, a Lindsey Vonn je sa osmim mjestom u današnjem slalomu stigla do 1.980 bodova.

U nedjelju skijašice u posljednjoj utrci sezone voze velesalom.


Podijeli: Facebook Twiter