Lokomotiva - Zadar 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu 19. kola Prve HNL Lokomotiva je na stadionu Maksimir pred 200-tinjak gledatelja pobijedila Zadar 3:0 (1:0) golovima Šituma (3) i Kramarica (72, 85).

Bila je ovo prva utakmica nakon 82 dana pauze u hrvatskom prvenstvu. Danas se trebala igrati i utakmica izmedu Varaždina i Rijeke, no nije odigrana zbog suspenzije Varaždinaca zbog nepodmirenih dugovanja bivšim igracima i NK Cakovcu.

Preostala dva hrvatska prvoligaša kojima je zbog suspenzije prijetilo neigranje u 19. kolu, Karlovac i Šibenik, uspjeli su se nagoditi sa svojim vjerovnicima pa ce odigrati svoje utakmice.



U subotu se sastaju Šibenik - Inter, Hajduk - Istra 1961, Lucko - Zagreb, Karlovac - Dinamo i Slaven Belupo - Cibalia, dok je susret izmedu Osijek i Split u nedjelju.

Na ljestvici vodi Dinamo s 42 boda, Hajduk je drugi s 36 bodova, a Split i Slaven Belupo imaju po 31 bod. Lokomotiva se današnjom pobjedom probila na peto mjesto s 28 bodova.

Odbijena žalba Varaždina

Nogometni klub Varaždin danas nije odigrao prvenstvenu utakmicu 19. kola Prve hrvatske nogometne lige protiv Rijeke, ali celnici varaždinskog prvoligaša nece, kako je jucer najavljeno, danas zatražiti pokretanje stecaja kluba, nego ce tijekom vikenda razmisliti što i kako dalje.

"Nadali smo se da ce Komisija za žalbe HNS-a danas prihvatiti žalbu NK Varaždina koji se žalio na odluku Disciplinske komisije o suspenziji kluba zbog nepodmirenih dugovanja bivšim igracima i NK Cakovcu. No, odbili su skinuti suspenziju i mi danas ne možemo igrati protiv Rijeke", kazao predsjednik NK Varaždina Zlatko Horvat, te dodao da je klubu nanesena nepravda.



"Disciplinska komisija nije uvažila niti minimum naših argumenata. Mi nismo tražili da se klubu oproste dugovanja, nego samo da se priceka odluka Arbitražne komisije UEFA-e vezana uz naš slucaj", rekao je Horvat koji je porucio da ce vodstvo kluba uciniti sve da bi klub sljedece subote odigrao prvenstvenu utakmicu protiv Istre i nastavio natjecanje u Prvoj HNL barem do kraja prvenstva.

"U ponedjeljak ujutro bit ce održana sjednica Izvršnog odbora kluba na kojoj cemo odluciti hocemo li zatražiti pokretanje stecaja kluba, rekao je Horvat i dodao da ce u meduvremenu nastaviti pregovore s bivšim igracima i NK Cakovcem oko odgode isplate dugovanja od kojih je najvece, oko 1,2 milijuna kuna, prema Milanu Pavlicicu.

Preostala dva hrvatska prvoligaša kojima je zbog suspenzije prijetilo neigranje u 19 kolu, Karlovac i Šibenik, uspjeli su se nagoditi sa svojim vjerovnicima pa ce oni odigrati svoje utakmice prema unaprijed odredenom rasporedu. Šibenik ce tako u subotu ugostiti Inter, a Karlovac Dinamo.


Podijeli: Facebook Twiter