Bansko: Hirscher slavio i slalomu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je današnjeg slaloma koji se vozio za Svjetski kup u bugarskom zimovalištu Bansko, dok je drugi bio njegov sunarodnjak Mario Matt. Treci je utrku okoncao Švedanin Andre Myhrer. Hirscher je slalom okoncao s vremenom 1:52.64, dok je Matt za njim zaostao 16 stotinki (1:52.80), a Myhrer 57 stotinki (1:53.21).

Nakon subotnjeg trijumfa u veleslalomu, jucerašnjom pobjedom u slalomu Hirscher je smanjio vodstvo našeg najboljeg skijaša Ivice Kostelica, prvog u poretku slalomaša i u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup, na samo 35 odnosno 18 bodova. Kostelic je i dalje prvi u poretku slalomaša s 595 bodova, drugi je Hisrcher sa 560, treci Myhrer sa 424 boda. U ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup Kostelic je prvi sa 1.043 boda, Hirscher mu se približio na 1.025 bodova, a treci je Švicarac Beat Feuz sa 977 bodova.

Druga dva hrvatska predstavnika u Banskom, Dalibor Šamšal i Natko Zrncic Dim nisu se uspjeli plasirati u drugu vožnju nakon što su poslije prve vožnje zauzimali 31. odnosno 40. mjesto. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter