Kostelicu operirano koljeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najboljem svjetskom skijašu Ivici Kostelicu danas popodne je u klinici Bruderholz u Baselu uspješno operirano desno koljeno, a nagada se da bi povratak utrkama Svjetskog kupa mogao uslijediti u Kranjskoj gori 10. ožujka.

Operaciju su obavili prof. dr. Werner Mueller i dr. Claude Mueller, a Kostelicu je odstranjen komadic puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogucavao punu ekstenziju koljena.

Lijecnicka ekipa iz Basela smatra da je do puknuca meniska došlo prilikom doskoka na spustu u Sociju, te da je za vrijeme kombinacijskog slaloma uslijed rotacija taj komadic meniska samo otpao.Ohrabrujuca vijest je da je stanje prednjeg križnog ligamenta i hrskavice u desnom Ivicinom koljenu zadovoljavajuce te da se hrskavica oporavlja bolje od ocekivanog.

Kostelic ce do srijede ostati u Baselu, gdje ce napraviti pocetnu rehabilitaciju, a u cetvrtak nastavlja s rehabilitacijom u Daruvarskim toplicama pod nadzorom dr. Božidara Egica. Ukoliko prvih dana nece biti vecih bolova te ukoliko tijek rehabilitacije bude tekao normalno i prema planu, povratak bi mogao uslijediti za mjesec dana.

Kostelic je jutros doputovao u Basel nakon što mu je sinoc u Zagrebu dr. Igor Boric napravio magnetnu rezonancu kojom je utrvrdeno puknuce prednjeg roga i korpusa medijalnog meniska desnog koljena.Bolove u više puta operiranom desnom koljenu Ivica Kostelic je osjetio tijekom slalomske vožnje u nedjeljnoj superkombinaciji u Krasnajoj Poljani, u kojoj je pobijedio i osvojio mali kristalni globus u toj disciplini i povecao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prvi pregledi u Rusiji upucivali su na nagnjecenje zgloba, ali su dodatne pretrage kod dr. Bojanica otkrile pravu dijagnozu zbog koje je Kostelic odmah morao biti podvrgnut još jednoj kirurškoj intervenciji. Na desnom koljenu Ivice Kostelica razni operativni zahvati obavljeni su 1998., 1999., 2001., 2003., 2004, 2009. i 2011. godine, a vecina je napravljena u klinici u Baselu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter